Kis Iskolák Sportversenye, Atlétika megyei döntő

2023.05.17. Kis Iskolák Sportversenye,

Atlétika megyei d., Pécs

Atlétikával zártuk a kis-iskolák idei versenysorozatát.

A Hoboli általános iskola, mint miniatűr tagintézmény ismét kitett magáért. Kézilabdás lányaink körzeti ezüsttel gazdagodtak, ma atlétáink is nagyot mentek, érmet is hoztunk a megyei döntőről. Igaz a fiúk labdarúgásban 5. helyen zártak, de egyesítve erőinket Dencsháza legjobbjaival, két tanulónk körzeti arannyal a nyakában várja még a megyei döntőt. Így azért van még izgulni való ezen a területen is.

Kitekintve a mai napra, mindenikek jár a dicséret. Nem volt zökkenőmentes a felkészülési időszakunk. A kislabdahajítással nincs gondunk, szép nagy füves területünk van. A sprinteknél idén a rajtprocedúrára hegyeztük ki magunkat. A tavalyi évben a Kaposvári Atlétikai Club felajánlásából birtokunkba kerülő rajtgépekkel sikerült közelebb hozni iskolánkba a versenyszituációkat, igaz sajnos a kavicsos 30m …. nem 100m rekortán. A távolugró gödrünk karbantartásra szorulna, de átrágtunk magunkat a legfontosabb pontokon. A mai napon az említett három szám várt csapatainkra. Sikerült hiba nélkül lehozni a napot, nem volt nullázás, így mindenki becsülettel dőlhetett hátra a nap végén.

A lányoknál Bibi, Ági, Alexa, Virág, Danci és Lina összeállításban hajtottunk ma. Kiemelendő Alexa 60m-e. A rajtgyakorlatok bejöttek és gyors lábai is fantasztikusan segítették, futamában 3. helyezést szerzett. A kicsik csodásan teljesítettek a távolugrásnál, ma a kislabda volt ami kifogott rajtunk. Összesítésben végül a 7. helyet szereztük meg.

A fiúknál sajnos nem volt idő háziversenyre, így a rátermett nagyobbakkal egyéniben kiegészülve nyomtuk a napot. Csapatunk (Szilveszter, Rajmi, Áron, Dani, Péter, Kornél) mellett Viktor, Álmos és Zoli is szóhoz jutottak. Alakulatunk szép eredményekkel, a távolugrásban kiemelkedve szerepelt, a végelszámolásnál vártuk a nagy meglepit, de a dobogót nem csíptük el egyéniben. Csapatunk a 8. helyen zárta a megyei döntőt. Az egyéni verseny eredményeit még otthon kielemezzük.

Amivel régóta küzdünk, az a nagy iskolák elleni harc, merítési lehetőségeikkel felvenni a versenyt. A mostani kis iskolák versenyének futószámaiban bebizonyosodott, hogy bizony jó munkát végzünk és önmagunkhoz mérten szépen dolgozunk. Minden egyéni futónk és két svédváltónk is remekül szerepelt. Alexa, Virág és Dani 600m-en, Zoli és Kornél 800m-en voltak érdekeltek. Kivétel nélkül mindenki több versenytársat is maga mögé utasított, közelebb jártunk a közép és élmezőnyhöz, mintsem a nagyversenyeken előforduló végéhez. Kiemelkedett Kornél, aki rendkívül okos és jól felépített futással ért oda a legjobbakhoz, Baranya Vármegye 3. legjobb 800-asa idén!

Kiemelkedően fontos volt, hogy nem okozott gondot a rossz időjárási körülményekkel való harc. Diákjaink felkészítésének része, hogy a komfortzónából kilépve, könnyedén vészeljenek át egy nagy zuhit, majd okosan a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva folytassák versenyeiket.

Gratulálunk mindenkinek, Hajrá Hobol!